Wipstraat

De tuin bestond voornamelijk uit bomen en gazon, waarvan de randen afgewerkt met betonplaten. De eigenaars zitten veel liever op de fiets dan achter een grasmachine te hollen en houden van de natuur. Met enkele eenvoudige ingrepen is de tuin omgevormd.

Een groen struweel aan de randen stopt de lelijke afsluiting weg en geeft een groen kader waarin vogels en insecten voedsel en beschutting vinden. Het gazon is gereduceerd en omgevormd tot een kruidenrijke vegetatie. De schrale zandgrond was hiervoor een goede uitgangssituatie.

Langs het struweel en onder de bomen zijn schaduwminnende soorten ingezaaid en wordt een deel spontaan ontwikkeld. Rond het terras is er meer zon en is een zonneminnend mengsel met een klein percentage akkerbloemen ingezaaid. Reukloze kamille, gele ganzenbloem en enkele andere eenjarigen geven het eerste jaar een uniek spektakel in afwachting van de ontwikkeling van de meerjarigen. De gemaaide paden geven toegang naar het gazon en leiden de blik naar een mooi zicht in de tuin. Daarnaast vormen ze een indirecte spelaanleiding voor de kinderen en kleinkinderen…

DSCF2034duo DSCF2063